Ілюстрація / REUTERS

Українців, яких планують евакуювати з китайського міста Ухань та провінції Хубей, розмістять на 14-денний карантин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін під час брифінгу.

Читайте такожУ МЗС підтвердили: ще один українець заразився коронавірусом на круїзному лайнері

Відео дня

"Триває процес налагодження механізму вивезення громадян України з міста Ухань та провінції Хубей. За найбільш оптимістичними даними, рейс відбудеться завтра, і зараз узгоджуються деталі. На даний час поки немає детальної інформації щодо місця евакуації, технічне керівництво з цього процесу ще перебуває в процесі погодження", - повідомив він.

За словами Кузіна, для всіх осіб, яких евакуюють, будуть застосовані карантинні заходи протягом 14 днів у визначених закладах.

"Зараз МОЗу запропоновано дві локації, які опрацьовуються. Це не заклади охорони здоров'я, це заклади санаторно-курортного типу. Після того, як буде вивчена можливість переоблаштування цих закладів на тимчасову обсерваторію, буде визначена фінальна локація... Також є пропозиції з боку Міністерства оборони, але вони ще розглядаються. Це така можлива третя локація", - уточнив він.

Він додав, що йдеться про локації закладів в Київській області.

Кузін також уточнив, що тим громадянам, які не захочуть підписати згоду на 14-денний карантин, буде відмовлено в евакуації. Вже розроблено форму згоди, яку вже доведено до відома тих українців, які виявили бажання на евакуацію. На даний час вже 51 особа підтвердила готовність підписати згоду, в тому числі одна дитина.

Він зазначив, що евакуація планується 11 лютого 2020 року, але більш точна інформація з’явиться сьогодні після 17.30.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.