Генеральний директор SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький / фото УНІАН

На літаку з евакуйованими українцями з Китаю буде вжито додаткові технічні заходи безпеки для екіпажу, лікарів та інших супроводжуючих осіб з метою мінімізації їхнього спілкування з пасажирами рейсу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний директор SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький повідомив на брифінгу в аеропорту "Бориспіль".

"Ми всі бачимо літак і зараз на ньому проводиться технічне обслуговування, його підготовка до вильоту. Виліт буде о 2:50 сьогодні вночі, через кілька годин. Екіпаж рейсу та всі супроводжуючі особи, які будуть на цьому літаку, прибудуть до аеропорту за кілька годин", - зазначив він.

Читайте такожУ МОЗ "з міркувань безпеки" відмовилися говорити, куди привезуть евакуйованих з Уханя українців

"На літаку ми технічно забезпечили додаткові заходи безпеки для екіпажу та супроводжуючих осіб, щоб вони менше спілкувалися та менше були задіяні у спілкуванні з пасажирами", - додав Хайнацький.

За його словами, літак буде розділений на кілька частин: "Це рейсовий літак, який завжди виконує всі регулярні чартерні рейси, тобто комфорт для пасажирів буде забезпечений в повному обсязі".

"Буде надаватись харчування…ми все харчування беремо в Борисполі, тут в аеропорту, на всі ділянки. Ніяких додаткових заходів чи послуг в Ухані у нас не передбачено", - підкреслив він.

Генеральний директор SkyUp Airlines підкреслив, що в авіакомпанії та в МОЗ вважають, що цей рейс буде безпечний як для громадян, так і для супроводжуючих осіб, екіпажу, лікарів, усієї команди, яка перебуватиме на борту.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Читайте такожУ "Борисполі" назвали точний час відправлення літака для евакуації українців з Китаю

Всесвітня організація охорони здоров`я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв`язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Кабінет міністрів України виділив 4,5 млн грн з резервного фонду держбюджету на евакуацію українців із зони розповсюдження коронавірусу в Китаї.

В МОЗ заявили, що евакуації підлягають лише ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції.

Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.