Ілюстрація / REUTERS

Симптомів коронавірусу COVID-19 у евакуйованих з Китаю українців та іноземців, які проходять обсервацію у медичному центрі в Нових Санжарах на Полтавщині, станом на ранок не виявлено.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль під час брифінгу щодо перебування на обсервації у Нових Санжарах Полтавської області евакуйованих з китайського Уханя українських та іноземних громадян.

Читайте такожІнкубаційний період коронавірусу триває 14 днів, а не 27 – Данілов

«Результати ранішнього медичного обстеження є позитивними. В жодної особи, яка перебуває в обсервації, не виявлено ознак захворювання. Вони проходять обстеження двічі на день. Також епідеміологи будуть брати зразки крові на обстеження. Як ви знаєте, в Україні з’явилась тест-система. Зразки будуть направлені до київської лабораторії. Надалі кожні три дні будуть відбуватись обстеження», - зазначив чиновник.

За словами Коваля, українці та іноземці, які проходять обсервацію, не потребують продуктів харчування і забезпечені усім необхідним.

Як заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, евакуйовані з Китаю та обслуговуючий персонал санаторію в Нових Санжарах Полтавської області раз на три дні проходитимуть вірусологічні дослідження.

За його словами, сьогодні візьмуть зразки на дослідження і надалі їх братимуть щокожні три дні.

«Їх здаватимуть не лише евакуйовані, а й ті, перебувають поруч – і охорона, і решта. Інформацію будемо надавати по мірі отримання результату», - додав Данілов.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

Однак евакуйованих таки поселили на 14-денну обсервацію.

Читайте такожЕпідеміологи у "Нових Санжарах" зібрали матеріал на коронавірус в евакуйованих з Уханя (фото)

В прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру «Нові Санжари» забезпечено усі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Зокрема евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані.

Зазначається, що медичні працівники мають усі засоби індивідуального захисту. Охорону здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині.