«Укрзалізниця» підготувала спеціальні приміщення на вокзалах / фото УНІАН

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що компанія «Укрзалізниця» провела інструктажі персоналу, підготувала засоби індивідуального захисту і спеціальні приміщення на вокзалах, де перевірятимуть хворих із симптомами респіраторних захворювань.

Про це він повідомив у Facebook.

Читайте такожНа Донбасі почали міряти температуру у тих, хто виїжджає з ОРДЛО

Відео дня

«В Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Щоб контролювати стан здоров’я громадян, які прибувають до України з країн, де зафіксовані випадки COVID-19, проводиться температурний скринінг в аеропортах та на всіх пунктах пропуску», - нагадав Криклій.

За словами Криклія, «Укрзалізниця» провела інструктажі персоналу, підготовлено засоби індивідуального захисту та спеціальні приміщення на вокзалах, де перевірятимуть хворих із симптомами респіраторних захворювань.

«В наявності 10 тис. респіраторів, 25 тис. оглядових рукавичок, понад 1 тис. захисних окулярів, заплановано отримання партій антисептику для рук, дезінфекційних засобів та захисних халатів», - зауважив міністр.

Крім того, він зазначив, що на 19 вокзалах облаштовані медичні пункти, обладнані необхідним устаткуванням та протиепідемічним майном для тимчасової ізоляції хворих: Київ-Пасажирський, Чоп, Хмельницький, Івано-Франківськ, Коломия, Суми, Херсон, Ужгород, Львів, Полтава-Південна, Вінниця, Жмеринка, Козятин, Миколаїв, Чернівці, Харків, Одеса, Дніпро, ім. Т.Шевченка.

Також Криклій зазначив, що на п’ятьох вокзалах відведені приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами респіраторних захворювань: Запоріжжя-1, Рівне, Тернопіль, Фастів, Біла Церква. Для запобігання розповсюдженню вірусу на шляху слідування потягів здійснюється вимірювання температури тіла пасажирів.

«Вірус паніки – небезпечніший за всі інші. Зберігаємо спокій та дотримуємось порад МОЗ щодо профілактики вірусних захворювань», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За даними МОЗ, у світі станом на 27 лютого зареєстровано 82 тис. 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 801 – летальні, одужали 32 тис. 897 осіб.

Найбільше хворих - у Китаї, де кількість підтверджених випадків становить на сьогодні 78 тис. 630, померли 2 тис. 747 осіб.

На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 в 17 країнах.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.