Місто замовило 50 тест-систем для визначення коронавірусу / фото REUTERS

У медичних закладах Чернігова запровадили додаткові протиепідемічні заходи з протидії поширенню коронавірусу.

Як повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради, управлінням охорони здоров'я видано наказ, що є обов'язковим для виконання у всіх медичних закладах міста.

Згідно з документом, у лікарнях заборонено відвідувати хворих у стаціонарах, але можна передавати передачі.

Відео дня

Також у поліклінічних відділеннях розмежовано прийом інфекційних і соматичних хворих, а в приймальних відділеннях посилено контроль за хворими, які поступають на стаціонарне лікування з метою раннього виявлення у них інфекційних захворювань.

Крім того, запроваджено протиепідемічні заходи (додаткове провітрювання, обов‘язковий масковий режим для всіх працівників, дотримання правил особистої гігієни, встановлені стаціонарні дезінфектори). У кожному закладі створено робочі групи з координації всіх заходів, визначені відповідальні, функції головних лікарів та відповідні алгоритми дій на період карантину.

«Місто Чернігів вже має достатню кількість індивідуальних засобів захисту (костюми, маски) для лікарів. Також підготовлений запас лікарських засобів, деззасобів, антибіотиків тощо. Медичний персонал регулярно проходить навчання. Також Чернігів вже замовив перші 50 тестів для швидкого виявлення короновірусу COVID-2019, які має отримати після 15 березня», - уточнили у прес-службі міської ради з посиланням на управління охорони здоров'я.

Керівник управління охорони здоров’я Владислав Кухар поінформував, що згідно з рішенням міської влади було додатково виділено 400 тисяч гривень, які повністю пішли на міську лікарню №2 і вона закупила на ці кошти засоби індивідуального захисту (костюми, респіратори), медичний кисень, деякі позиції по медикаментах, дезінфікуючі засоби.

«Це має покращити умови праці і захист медичних працівників та пацієнтів, які будуть лікуватися в інфекційному відділенні», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, наразі в Україні підтверджено три випадки інфікування коронавірусом.