Будь-яка торгівля на вихідних буде заборонена / фото: УНІАН

У місті Коростень Житомирської області, де вже зареєстровано 46 хворих на коронавірус, на Великдень заборонили відвідувати храми; також на вихідних не працюватимуть магазини у місті, у тому числі продуктові.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook у відеозверненні повідомив Коростенський міський голова Володимир Москаленко.

За його словами, таке рішення ухвалила 15 квітня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео дня

«Ми зараз категорично забороняємо на Великдень відвідувати храми і проводити богослужіння для коростенців. Збільшення маси людей при проведенні релігійних обрядів дасть ще в десятки разів більше захворюваності», - зазначив він.

Москаленко додав, що у місті на вихідних (з 18 квітня по 20 квітня включно) зачинять всі магазини, будь-яка торгівля буде заборонена.

«Магазини працювати не будуть. У вас залишилися четвер та п’ятниця, ви можете піти скупитися, якщо є така необхідність. Ми хочемо обмежити скупчення людей», – зазначив він.

За даними мера Коростеня, наразі у місті зафіксовано 46 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з яких 16 — за останню добу.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Житомирщині виявили осередок захворювання на COVID-19 – у місті Коростень. Це місто зараз є основним осередком розповсюдження цієї хвороби на Житомирщині. Загалом, за інформацією ОДА, станом на 15 квітня, на Житомирщині зареєстровано в цілому 134 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, серед яких 4 – летальні.