Три зміни медиків живуть у відділенні інтенсивної терапії \ фото: лікарня Мечникова/Facebook

У Дніпрі медики лікарні ім. Мечникова вже тиждень живуть у відділенні, після того як в лікарню потрапила перша інфікована коронавірусом жінка.

Читайте такожНа Дніпропетровщині розширили коло осіб, яких тестуватимуть на коронавірус

Про це повідомляє кореспондент "112 Україна". Три зміни медиків живуть у відділенні інтенсивної терапії. Приміщення поділили на "чисту" зону (ординаторська, де медики живуть) та "брудну" зону (зона, де перебувають хворі на коронавірус пацієнти). Зайти в "брудну" зону медики можуть лише в захисних костюмах, а вийти - після дезінфекції.

Відео дня

Зв'язок між працівниками лікарні, які знаходяться в різних зонах, відбувається тільки по рації.

Однією з перших у "брудну" зону зайшла анестезіолог Наталія Бонадига, яка пропрацювала в реанімації близько 20 років. Вона, як і інші медики, які заходять в цю зону, одягає тришаровий водонепроникний костюм, дві пари рукавичок і пару бахіл. На весь цей процес одягання необхідно витратити мінімум 15 хв.

У такому спорядженні спекотно, тому що матеріал не пропускає повітря. Під час шестигодинної зміни лікарям заборонено торкатися обличчя і поправляти маску, навіть якщо вона тисне. Їсти і пити під час зміни теж не дозволяється.

"Я анестезіолог і неодноразово стикалася з лікуванням пневмонії. Вирішила, що я буду тут потрібна і пішла в групу не замислюючись. Були сумніви, у мене є маленька дитина. Дитина в надійних руках", - сказала Наталія Бонадига.

Вона додала, що медики спілкуються з рідними по телефону або за допомогою відеозв'язку, на вулицю майже не виходять, їжу їм привозять у відділення.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за останню добу зафіксовано 392 нових випадки зараження коронавірусом. Всього в країні підтверджені 3794 випадку. З них 108 летальних, ще 143 пацієнти одужали.