Купуючи сік, зверніть увагу на термін зберігання

10:54, 17 квітня 2008
Країна
22 0

... і читайте склад на упаковці

Всі знають: сік — продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами. Звичайно, ідеальний варіант — це фреш. На жаль, не завжди можна знайти час, щоб потішити себе свіжоприготованим напоєм. Ось і йдемо за користю до найближчого супермаркету. Але далеко не кожен сік із пакету дійсно йде на користь.

Більшість соків одержують або з концентрату, або методом прямого віджимання (цю інформацію ви знайдете на упаковці). Приготовані методом прямого віджимання — найкорисніші, адже цей спосіб переробки дозволяє зберегти максимум цінних речовин.

Як правило, ми вибираємо прозорий, а значить, освітлений, пропущений через спеціальний фільтр, напій. Соки з м`якоттю подобаються не всім. А вони заслуговують особливої уваги. У такому продукті містяться пектини, які виводять з організму радіонукліди, покращують травлення і підтримують мікрофлору кишечнику.

Щоб переконатися, що ви купуєте дійсно натуральний продукт, уважно вивчите його склад. У ньому не повинно бути консервантів (сік зберігається завдяки температурній обробці і особливій упаковці), стабілізаторів, фарбників. Іноді в соку може бути цукор (це стосується соків з м`якоттю), а також сіль і спеції (в овочевих соках), це цілком допустимо.

Термін зберігання більшості натуральних соків — до двох років. Але, щоб бути упевненими, що сік не втратив свої цінні якості, краще вибирати продукт «не старший» за півроку.

Сегодня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter