Івано-Франківський міський голова Віктор АНУШКЕВИЧУС заборонив примусове щеплення проти кору та краснухи вакциною індійського виробництва. Про це повідомили сьогодні УНІАН у прес-службі міського голови.

“Дійсно Івано-Франківський міський голова Віктор АНУШКЕВИЧУС заборонив “насильницькі” щеплення проти кору та краснухи”, – зауважили у прес-службі. За словами міського голови зараз “вчені дискутують: чи допомагають ці щеплення чи шкодять”. “Побічні прояви дуже серйозні. – сказав мер на апаратній нараді міськвиконкому. – Особливо для жінок і їхньої репродуктивної функції. Крім цього ця вакцина не сертифікована в Україні, а лише в країнах Азії”.

У прес-службі стверджують, що головний санітарний лікар міста Микола НЕДОСТУП погодився з аргументами В.АНУШКЕВИЧУСА щодо недоцільності примусового щеплення проти кору і краснухи. Мовляв, щеплення варто проводити лише “за бажанням”.

Відео дня

Як повідомили УНІАН в управлінні охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, Прикарпаття отримало в достатній кількості вакцину індійського виробництва. 26 травня в області розпочнеться масова безкоштовна вакцинація проти кору і краснухи спеціальними самоблокуючими шприцами. Медики запевняють громадськість краю, що вакцина індійського виробництва “насправді сертифікована в Україні”, яка після позитивного висновку ВООЗ пройшла тестування в Київському центрі імунології. За їхніми словами, в Україні названою вакциною уже 6 років проводять щеплення і не було “жодних ексцесів”.