Фото: УНИАН

За даними Держсанепідслужби України, станом на 08.00 год. 24.06.2016р. за медичною допомогою звернулось всього 635 осіб (в т.ч. 370 дітей), постраждалих внаслідок спалаху захворювання на гострі кишкові інфекції в м. Ізмаїл, селах Броска та Матроска Ізмаїльського району Одеської області.

Читайте такожВ Ізмаїлі 93% пацієнтів з кишковою інфекцією вживали сиру питну води - СЕС

Основним механізмом передачі залишається контактно-побутовий, фактором передачі – харчовий (овочі та фрукти, миті некип’яченою водою, та вживання сирої води, очищеної в домашніх умовах через побутові фільтри).

Відео дня

За минулу добу відібрано додатково 19 проб питної води для бакдосліджень, 19 проб питної води на санітарно-хімічні дослідження. Триває дезінфекція та промивка водопровідних мереж і артсвердловин, резервуарів системи водопостачання міста.

Оперативною групою, із залученням фахівців державного проектно-конструкторського вишукувального інституту «Укрюжгипроводхоз» та ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», спільно з представниками комунальних служб міста проведені розрахунки потреби в діоксиді хлору, розроблена процедура застосування препарату в системі водопостачання міста, вирішується питання щодо його постачання в м. Ізмаїл. Триває вірусологічний та бактеріологічний моніторинг води питної відповідно до розробленого графіку. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.