Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО запевняє, що столиця повністю готова до подолання проблем снігопадів та ожеледиці цієї зими.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам.

“У нас проблем немає з цим. Ми забезпечені повністю всім необхідним. Вся техніка пройшла повністю технічний огляд, ремонт. Ми маємо солі достатньо для того, щоб можна було будь-яку ожеледицю пережити нормально. І, я думаю, що тут питань не буде. Я думаю, що ми повністю готові для того, щоб якщо випаде сніг, ми впоралися з цим завданням і нормально забезпечили рух транспорту в Києві і рух киян”, - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.

Відео дня

За його словами, дорожньої техніки місто майже не купувало на цю зиму у зв’язку з кризою. Але тієї, що вже є у столиці, достатньо, сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.

Щодо того, чи закупило місто спеціальні реагенти проти ожеледиці, що безпечні для рослин, про які раніше говорив інших представник столичної влади Ігор ДОБРУЦЬКИЙ, А.ГОЛУБЧЕНКО сказав: “Я чую про безпечні реагенти для рослин років 20 і хочу їх купити, хоч один кілограм. Але поки що ніхто їх не продав, а тільки говорять”.

“Любі реагенти, які зараз пропонують, вони все одно шкідливі, і немає таких, які нешкідливі, в жодній державі”, - запевнив він. За словами А.ГОЛУБЧЕНКА, компанії-виробники у такий спосіб намагають зробити рекламу своєї продукції для більшого збуту, і не більше.

Як повідомляв УНІАН, у липні цього року радник Київського міського голови І.ДОБРУЦЬКИЙ заявив, що цієї зими в Києві 25% територій, прилеглих до тротуарів та скверів, посипатимуть при ожеледиці замість солі спеціальними реагентами, не шкідливими для зеленого насадження.

За інформацією І.ДОБРУЦЬКОГО, цей реагент дорожчий від солі в 3-4 рази.