В Україні зафіксовано черговий антирекорд нових хворих COVID-19 / REUTERS

Боротьба з пандемією коронавірусу в світі триває, деякі країни вже говорять про другу хвилю, а багато держав ввели карантинні обмеження.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок, 14 серпня, коронавірусом у світі заразилося 20 905 891 людина (плюс більш ніж 285 тис. осіб за добу).

Жертвами COVID-19 стало 755 589 людей (+7 тис. осіб за добу), одужали 12 992 176.

Відео дня

Лідером за масштабом поширення вірусу залишаються США.

Коронавірус в Україні: актуальні цифри

В Україні зафіксовано черговий антирекорд нових хворих на COVID-19 за добу - 1732 людини. За минулу добу від коронавірусної хвороби померли 19 осіб, одужали - 581.

Також, за минулу добу в Україні знову зафіксовано рекордну кількість госпіталізацій пацієнтів із COVID-19.

Усього з початку епідемії в Україні захворіли 87 872 осіб, померли - 2011, одужали - 46 797. Кількість активних хворих станом на ранок 14 серпня склала 39064 людини.

Коронавірус в Києві: актуальні цифри

Станом на ранок 14 серпня в Києві зафіксовано 158 нових випадків захворювання COVID-19, одна людина померла.

Усього коронавірус забрав життя 150 жителів Києва. На сьогодні в столиці вже 10 тис. 160 підтверджених випадків захворювання COVID-19.

За даними Міністерства охорони здоров'я, завантаженість лікарень в столиці, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, наближається до 50%.

Нові карантинні зони

З понеділка, 17 серпня, в Україні вводяться нові карантинні зони. Зокрема, Київ перейшов із "зеленої" у "жовту" зону. "Пожовтіє" також Луцьк, Одеса, Харків та інші міста.

Що заборонять у Києві з понеділка, 17 серпня

За словами мера, в столиці будуть посилені обмеження і заборони, відповідно до визначених урядом вимог.

Так, буде заборонено: перебування в громадських спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту - масок; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участі більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі (організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше, ніж півтора метра, якщо учасники розміщені стоячи).

Відпочинок за кордоном

Міністерство здоров’я України 14 серпня 2020 року знову оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон.

Загалом до «зеленої» зони потрапили 123 країни + Україна, тоді як тижнем раніше їх було 105. По приїзду з них не потрібно проходити самоізоляцію чи робити тест на коронавірус.

З країн, до яких українці можуть полетіти на відпочинок, у «зелену зону» цього тижня перейшла Болгарія, також там залишаються Єгипет, Туреччина та Хорватія. У порівнянні з минулим тижнем, до «зеленої» зони з «червоної» також повернулися Польща, Нідерланди, Німеччина, Франція, Азербайджан та ще низка країн. 

Також до «безпечної» зони включені Марокко, ОАЕ, Швеція, Ісландія, Чехія, Швейцарія, Ісландія, Австралія, Ірландія, Велика Британія, Білорусь, Канада та інші.

"Укрзалізниця" через посилення карантину призупиняє посадку пасажирів на трьох станціях

Зокрема, з 17 серпня з 00 год 01 хв буде закрито продаж квитків зі станцій Самбір, Дубно та Клевань на 6 пар поїздів. На вказаних станціях можна буде зробити лише висадку. Зі станцій  Самбір, Дубно та Клевань не продаватимуться проїзні документи на поїзди:

  • №98/97 Ковель - Київ
  • №49/50 Київ - Трускавець
  • №45/46 Ужгород - Лисичанськ
  • №231/232 Івано-Франківськ - Генічеськ
  • №217/218 Київ - Рахів
  • №743/744 Київ - Львів

Пасажири, які відмовляться від поїздки через закриття цих станцій для посадки, зможуть повернути квитки у залізничні каси чи через інтернет і отримати 100% відшкодування їх вартості.

Коронавірус у світі та Україні: що важливо знати 14 серпня 2020