В ОДА прокоментували проблеми з виплатами медикам, що працюють із хворими на COVID-19 / фото УНІАН

Т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін заявив, що 300% надбавки медпрацівникам, які протидіють COVID-19 за березень вже виплачені або будуть виплачені до кінця дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на онлайн-брифінгу.

«Щодо доплат медичним працівникам за березень 2020 року. Наразі доплати та інші заохочувальні виплати, в тому числі премії, нараховані працівникам медзакладів, які безпосередньо були зайняті у ліквідації пандемії коронавірусу у розмірі 300% від посадового окладу за період з початку карантину і до кінця березня місяця. Це кошти з держаної субвенції та місцевих бюджетів», - заявив Володін.

Відео дня

Читайте такожУ Києві від коронавірусу вперше за добу померло одразу троє людей

Він відзначив, що за інформацією з цих медзакладів - кошти переважно вже виплачені або сьогодні до кінця дня будуть виплачені.

«На сьогодні проведені відповідні розрахунки за березень - це сума 2 млн 125 тис. гривень, ці кошти розподілені на шість лікарень, які безпосередньо були задіяні в ліквідації наслідків пандемії», - додав Володін.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19, які передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі - до 298 млрд грн.

Представляючи проект закону, прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав його пріоритетом фінансування боротьби з поширенням коронавірусу, включаючи підвищення видатків на медицину на 16,4 млрд грн, пенсійне забезпечення - на 29,7 млрд грн, соціальні витрати - на 19,5 млрд грн.

14 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що кошти з Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, придбання медичного обладнання та медпрепаратів, які використовуються для лікування хворих на COVID-19.

24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

В Україні станом на ранок 8 травня зафіксовано 14195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зареєстровано 504 нові випадки.