Фото REUTERS

Меткомбінат імені Ілліча в січні 2022 року безкоштовно передав лікарням Маріуполя і Покровська понад 89 тонн рідкого і майже 10 тисяч кубометрів газоподібного кисню. 

Велика частина цього життєво необхідного кисню розподілена між відділеннями, що надають допомогу коронавірусним хворим, повідомили в прес-службі компанії "Метінвест".

Так, безкоштовну кисневу допомогу отримали лікарні Маріуполя №1, №4, №9 і лікарня швидкої медичної допомоги міста, також рідкий кисень меткомбінат Ілліча передав в Покровську клінічну інфекційну лікарню.

Відео дня

Читайте також"Запоріжсталь" у 2022 році продовжить безкоштовно забезпечуваті лікарні України киснем

Раніше меткомбінати "Метінвеста" безкоштовно провели киснепроводи в міських лікарнях і підключили кисневі точки, А тепер регулярно заповнять їх киснем.

Зазначається, що за необхідності в Маріуполі можуть розгорнути більше тисячі ліжок з точками прямого доступу до кисню для COVID-пацієнтів.

Як зазначила в. о. директора з персоналу та соцпитань меткомбінату імені Ілліча Олена Кондалова, життя хворих на коронавірус пацієнтів залежать не тільки від зусиль медиків, а й від наявності кисню. 

"Тому кисневий цех нашого підприємства продовжить забезпечувати медустанови життєво важливим газом в необхідних обсягах, поки в цьому буде необхідність", - заявила Кондалова.

Зазначається, що минулого року маріупольські меткомбінати імені Ілліча і "Азовсталь" передали медикам 259 тисяч кубометрів газоподібного і 1865 тонн рідкого кисню для порятунку життів пацієнтів. 

Нагадаємо, підприємства групи "Метінвест" постачають кисень до 17 областей України.