Ілюстрація REUTERS

У вересні 2021 року на тлі зростання захворюваності на коронавірус група компаній "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова збільшили обсяг поставок кисню, необхідного для лікування хворих на COVID-19.

Зокрема, лікувальні установи Маріуполя у вересні отримали 58,2 тонни рідкого і 12,2 тис. кубометрів газоподібного кисню, а Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування – 19,2 тонни рідкого кисню, повідомила прес-служба групи "Метінвест".

"Четверта хвиля коронавірусу набирає обертів. Ми продовжуємо забезпечувати лікарні киснем у повному обсязі, збільшуючи частоту поставок", – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча групи "Метінвест" Олена Кондалова.

Відео дня

Згідно зі статистикою, на даний момент в Маріуполі налічується понад 1200 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, з них 236 – знаходяться на стаціонарному лікуванні та отримують кисневу терапію, газ для якої виробляє і поставляє меткомбінат імені Ілліча групи "Метінвест".

Для лікування пацієнтів з COVID-19 в Маріуполі задіяна міська лікарня №9, якій передали 41,8 тонни рідкого кисню, відкрито два відділення в міській лікарні №4, в які доставили 11,64 тонни рідкого і 318 кубометрів газоподібного кисню, а також відділення у лікарні швидкої медичної допомоги, яке отримало майже 9 тис. кубометрів життєво необхідного газу.

Нагадаємо, в серпні медустанови Маріуполя отримали 40,12 тонни рідкого і 5,15 тисяч кубометрів газоподібного кисню. За 2020 рік маріупольським міським лікарням група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова передали 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн, у тому числі 183 тисячі кубометрів газу було поставлено у відділення для лікування хворих коронавірусом. За період з початку пандемії, інвестиції групи "Метінвест" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов в Маріуполі склали понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.