Фото REUTERS

Фонд Ріната Ахметова і меткомбінат імені Ілліча uрупи "Метінвест" продовжують забезпечувати медустанови Маріуполя життєво необхідним киснем. Тільки за останні три тижні за заявками лікарень відвантажено понад 17 тисяч кубометрів кисню.

Ситуація з поширенням коронавірусу нестабільна. Згідно зі статистикою, спостерігається зростання кількості хворих на COVID-19, збільшується і кількість пацієнтів, яким потрібне не просто стаціонарне лікування, а й постійна киснева терапія, газ для якої в медустанови Маріуполя регулярно поставляє меткомбінат імені Ілліча.

Читайте також"Червона" Одеса: переповнені лікарні, загибель лікарів і сотні прохань про кисеньТак, з 9 по 28 березня лікарням Маріуполя поставлено 17,7 тисячі кубометрів кисню. Основна кількість розподілена серед лікувальних закладів, що надають допомогу хворим на коронавірус: в міськлікарню №1 відвантажено 5 352 кубометрів кисню, в лікарню №4 – 6 126 кубометрів, в лікарню швидкої медичної допомоги – 4 386 кубометрів.

Відео дня

"Меткомбінат імені Ілліча регулярно поставляє кисень лікарням Маріуполя на безкоштовній основі, в необхідному медикам обсязі. Також наші фахівці цілодобово стежать за кисневою інфраструктурою в медустановах – виконують регулювання систем, замінюють балони з газом, заправляють кріобочки», - зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча Групи "Метінвест" Олена Кондалова.

Нагадаємо, за 2020 рік маріупольським міським лікарням Група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова передали 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн, у тому числі 183 тисячі кубометрів газу було поставлено у відділення для лікування хворих коронавірусом. Всього у 2020 - початку 2021 року інвестиції групи "Метінвест" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов в Маріуполі склали понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.