У ЦГЗ розказали про наслідки ходіння на високих підборах / фото forwomen.su

Багато жінок і дівчат взувають високі підбори не лише до офісу, а й на відпочинок, урочисті події, дискотеки та гулянки з друзями. Проте каблук може не лише бути прикрасою, а і приносити шкоду вашому тілу.

Експерти Центру громадського здоров'я порадили дівчатам не зловживати ходінням на високих підборах і обирати просторіше взуття.

"Високі підбори - ефектний елемент стилю жінки. Але будьте обережні - часте носіння взуття на високих підборах, яке ще й викликає у вас дискомфорт, може обернутися шкодою для здоров'я", - наголосили у прес-службі ЦГЗ у Facebook.

Читайте також"Гарні та сильні": у Міноборони відреагували на скандал через підбори

Так, негативний вплив високих підборів може бути таким:

  • збільшується ризик травмування — це відбувається через зміну механіки ходи, скорочення м'язів задньої частини ноги та розслаблення передньої, розбалансування стопи;
  • зростає ризик виникнення мозолів, наростів, болю в м'язах;
  • через великий тиск на колінні суглоби, зростає ризик появи остеоартрозу та дегенеративних змін в суглобах;
  • високі підбори можуть призвести до болю в спині — це пов'язано зі зміщенням центру ваги, адже під час носіння таких підборів для збереження рівноваги хочеться або нахилити тулуб вперед, або відставити таз назад, або зігнути коліна. Та навіть ті, хто вміють ходити на підборах, можуть відчувати біль в попереку.
Мозолі, біль, травми: у ЦГЗ розказали про наслідки ходіння на високих підборах

Зменшити ризики від носіння високих підборів можна, якщо:

  • обирати замість вузького взуття більш просторе;
  • мати з собою змінне взуття, щоб давати ногам час на перепочинок;
  • виконувати вправи для розтягування литкових м'язів та зміцнення м'язів стопи.

Вправи для зміцнення м’язів стопи та розтягування литкових м’язів: 

Нагадаємо, нещодавно жіночі підбори викликали чималий скандал в Україні. Напередодні Дня Незалежності в мережі розгорівся скандал навколо участі жінок-військових у параді на підборах замість берців. Користувачі соцмереж назвали ідею "трешем" і заявили, що це перетворить парад на "фарс". Наступного ранку депутати Верховної Ради вручили міністру оборони підбори на знак протесту. У результаті Міноборони розробило новий зразок взуття для військовослужбовиць.

Вас також можуть зацікавити новини