Українець помер за чотири години після щеплення / фото УНІАН, Янош Немеш

Названо попередню причину смерті 47-річного мешканця Вінниці за кілька годин після вакцинації від коронавірусу препаратом Pfizer.

Як повідомили ввечері в суботу в Департаменті охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, протягом години після щеплення чоловік почувався задовільно, а за 3,5 години в нього з’явилися скарги на нудоту, втрату свідомості. О 17:02 йому викликали екстрену медичну допомогу, яка о 17:10 прибула на місце та провела реанімаційні заходи. О 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

"Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. Повідомляємо, що 2 липня мобільною бригадою було вакциновано 138 людей, НППІ на даний час не зареєстровано. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Випадок смерті розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації профільного департаменту ОДА. Встановлено, що померлий не мав хронічних захворювань.

Читайте такожУ МОЗ повідомили, наскільки ефективні вакцини від штаму "Дельта"

"За попередніми результатами судово-медичної експертизи - причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає. Розслідування триває, очікуємо результати морфо-гістологічних досліджень", - розповіли в ОДА. І нагадали, що вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Смерть після щеплення вакциною Pfizer: що відомо

У Вінницькій області 47-річний українець помер через чотири години після того, як зробив щеплення вакциною Pfizer. Це сталося в п'ятницю, 2 липня.

Голова Комісії біобезпеки при РНБО Сергій Комісаренко не вважає, що смерть щепленого вакциною Pfizer українця пов'язана з американським препаратом.