Загалом на самоізоляцію відправили 80 працівників центру / фото УНІАН

У Тернополі COVID-19 виявили у 18 працівників Центру екстреної медичної допомоги.

Про це у відеозверненні, розміщеному у Facebook, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його інформацією, за останні кілька днів серед працівників підстанції екстреної медичної допомоги виявлено 18 випадків інфікування коронавірусом.

Відео дня

«Підстанцію тимчасово закрили. Прошу тернополян з розумінням поставитися до цієї ситуації. Ця підстанція підпорядковується області, але розташована у Тернополі і працюють там в більшості тернополяни. Як мені повідомили, у зв’язку з цією ситуацією час доїзду бригади екстреної медичної допомоги може бути довшим», – сказав Надал.

Наразі медики встановлюють контактних осіб, у них беруть аналізи на ПЛР-дослідження.

«Черговий спалах показує нам, що епідемія ще не минула. Тому я дуже прошу попіклуватися про себе та рідних», – закликав міський голова.

В управлінні охорони здоров`я Тернопільської ОДА повідомили, що загалом на самоізоляцію відправили 80 працівників Центру екстреної медичної допомоги. На коронавірус захворіли не лише медики, а й 5 диспетчерів.

За даними обласного лабораторного центру МОЗ, за останню добу у Тернополі виявили 8 нових хворих на коронавірус, учора – 4.

Загалом від початку епідемії у Тернополі виявлено 126 випадків коронавірусу, з яких 2 летальних. 89 жителів міста вже одужали.