У Хмельницькому зареєстровано вже 85 випадків ймовірного отруєння у школі / фото УНІАН

Кількість постраждалих від ймовірного отруєння у Хмельницькому навчально-виховному об'єднанні №1 зросла до 92 осіб.

Про це повідомляє прес-служба ДУ "Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

"Станом на 10:00 10 вересня за медичною допомогою звернулися 92 людини, в тому числі 91 дитина та 1 доросла особа", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що до Хмельницької інфекційної лікарні госпіталізовано 15 осіб, в тому числі 14 дітей. 77 пацієнтів перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом педіатрів та сімейних лікарів. Організовано медичне спостереження за контактними особами.

"Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, — з’ясовують", - додали в центрі.

Раніше у Центрі громадського здоров’я МОЗ України повідомляли, що у Хмельницькому було зареєстровано 85 випадків ймовірного отруєння у навчально-виховному об'єднанні №1.

"Станом на 9 вересня йдеться про отруєння 84 дітей і одного дорослого. Попередній діагноз — "харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захворіли діти 1-4 класів, усього вражено школярів з 18 класів. Усі захворілі діти харчувалися у шкільній їдальні.

За інформацією центру, 11 захворілих осіб (10 дітей та 1 дорослий) госпіталізували в стані середньої тяжкості. В інших 74 пацієнтів — легкий перебіг захворювання.

Читайте такожСтало відомо покарання для київської гімназії, де отруїлися майже 200 учнів (відео)

Розпочато епідеміологічне розслідування. Зокрема, обстежено 11 працівників харчоблоку, взято 18 зразків харчових продуктів, 110 зразків змивів з об’єктів довкілля і 5 зразків водопровідної води для мікробіологічного дослідження. У навчальному закладі та в домашніх осередках захворілих людей здійснено дезінфекцію.

"Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, — з’ясовують", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Хмельницьке навчально-виховне об'єднання №1, де ймовірно отруїлися діти, з 9 вересня перевели на дистанційне навчання.

Госпіталізація школярів розпочалася з 7 вересня. Станом на 9 вересня у лікарні перебували 10 дітей. У однієї дитини підтвердили COVID-19.

За фактом ймовірного отруєння дітей у школі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням).

Вас також можуть зацікавити новини