Стало відомо, як цього року в Україні буде працювати карантин / УНІАН

Більшість протиепідемічних обмежень у "жовтих" та "червоних" зонах не застосовуватимуться до тих, хто пройшов вакцинацію від COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання уряду.

За його словами, епідемічна ситуація в Україні прогнозовано погіршується, проте наразі не є критичною.

Відео дня

"Ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення проти COVID-19 до звичного. Тому цього тижня ми почали працювати над змінами до карантинних норм, аби дотримуватися балансу між захистом населення від коронавірусу до його благополуччя. Зокрема, передбачаємо, що більшість обмежень, передбачених у "жовтому" та "червоному" рівнях епідемічної небезпеки, не застосовуватимуться у випадку, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів різних сфер економіки. При цьому для "жовтого" рівня достатньо однієї дози вакцини, а вже для "червоного" потрібно буде повний курс щеплень", - заявив Ляшко.

Він пояснив, що робота закладів освіти у "жовтому" рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою.

Читайте такожКарантин у вересні 2021: коли це трапиться і які обмеження чекають українців

Як повідомляв УНІАН, раніше Ляшко анонсував перехід до "жовтої" зони епіднебезпеки.

Він нагадав, що відповідно буде встановлено додаткові обмеження, передбачені для "жовтого" рівня, і які стосуються передусім проведення масових заходів.

Міністр також підкреслив, що зараз в жодному регіоні країни немає підстав для переходу до "червоного" рівня епіднебезпеки.

Засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо переведення України до "жовтої" зони епідемічної небезпеки заплановано на четвер, 9 вересня.