Кисень медзаклади отримуватимуть безкоштовно

МОЗ сертифікував вироблений на "Запоріжсталі" кисень як лікарський засіб для медичного застосування.

З 2 квітня комбінат, що входить до групи "Метінвест", почав безкоштовно передавати кисень до лікарень Запорізької області. 

Читайте такожЩе одну лікарню Маріуполя обладнали новою системою розподілу кисню для лікування хворих на коронавірусЗазначається, що всього "Запоріжсталь" зможе віддавати медустановам регіону близько 450 тонн медичного кисню щомісяця.

Відео дня

Генеральний директор підприємства Олександр Мироненко розповів, що отримання ліцензії для виробництва медичного кисню - досить довгий і напружений процес. 

"... Але ми ("Запоріжсталь", - УНІАН.) пройшли цей довгий шлях, розуміючи, що в боротьбі в коронавірусом наша допомога буде гостро потрібна людям", - зазначив Мироненко.

Від самого початку пандемії COVID-19 "Запоріжсталь" і група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова, надають допомогу запорізьким лікарням у вигляді апаратів ШВЛ, експрес-тестів і засобів захисту від коронавірусу. Також було профінансовано будівництво кисневої станції, яка забезпечить подачу кисню до 172 ліжко-місць.

Довідка. ПАТ "Запоріжсталь" — одне з найбільших промислових підприємств України. Основними споживачами продукції комбінату на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, с/г машинобудування, виробники виробів побутової техніки.