Вакцина від коронавірусу безпечна для людей з ВІЛ / СНІДом / УНІАН / Прилепа Олександр

Люди, які живуть з ВІЛ / СНІДом, можуть вакцинуватися від коронавірусу. Щеплення для таких людей безпечні і дають такі ж переваги, що і всім іншим людям.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України в Facebook.

"Для людей, які живуть з ВІЛ, вакцини від COVID-19 безпечні і дають такі ж переваги, що і всім іншим", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗа добу в Україні виявили 285 нових випадків COVID-19

Зазначається, що люди з ВІЛ у групі ризику щодо тяжкого перебігу COVID-19.

За результатами дослідження, проведеного у Великій Британії, у людей, які живуть з ВІЛ, ризик смертності у два-три рази вищий через наявність супутніх захворювань (діабет, хвороби нирок, печінки, респіраторні, серцево-судинні захворювання тощо), які можуть спричинити тяжкі форми перебiгу захворювання на COVID-19.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

В Україні з початку вакцинальної кампанії щеплено 1 млн 904 тис. 880 осіб; повністю імунізовані і отримали дві дози вакцин - 579 тис. українців.

Довідка УНІАН. Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

З 29 травня року в Україні відкрили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19.