Миколаївська ОДА

У Миколаєві відкрили нове сучасне приймальне відділення міської лікарні швидкої допомоги. Модернізацію медзакладу провели в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Миколаївська ОДА.

Відтепер лікарня має всі умови для швидкого реагування на невідкладні стани, проведення якісної діагностики та швидкої госпіталізації пацієнтів. Рятувати пацієнтів у новому відділенні будуть три лікарі, вісім медичних сестер, одинадцять молодших медпрацівників та чотири медреєстратори.

"Приймальне відділення повністю укомплектовано сучасним медичним обладнанням – комп’ютерним томографом, УЗД апаратом, рентгенологічним апаратом, гематологічним аналізатором, системою централізованого моніторингу, функціональними ліжками тощо", - йдеться у повідомленні обласної адміністрації.

Відео дня
Миколаївська ОДА

В рамках проєкту тут провели перебудову приміщень для пацієнтів за самозверненням та планових пацієнтів (вестибюль-чекальня, рецепція, зона безпеки в полі зору рецепції), а також збудували окремий бокс для 2 автомобілів швидкої.

У відділенні звели окремий блок для тимчасового перебування хворих з підозрою на інфекційне захворювання, палати динамічного спостереження за хворими, протишокову палату та лікарсько-медсестринський пост. У палатах встановили ліжка інтенсивної терапії для хворих, які потребують невідкладної допомоги.

За словами очільника обласної адміністрації Віталія Кіма, наступного року на Миколаївщині продовжиться відновлення медичної інфраструктури. Зокрема, у планах модернізація обласної та дитячої лікарень.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" вже збудували 600 сільських амбулаторій та понад 200 приймальних відділень.