Ляшко анонсував "інноваційні ліки" від коронавірусу / REUTERS

Ліків від коронавірусної хвороби сьогодні не існує, заявив лікар і екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій. Раніше інноваційні ліки від COVID-19 для українців анонсував чинний голова МОЗ Віктор Ляшко.

Про це Мусій сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Скажу відразу як лікар, що препарату прямої дії конкретно проти коронавірусу не існує ніде в природі й існувати не може. В цілому противірусні препарати існують, вони діють на різні віруси. Що мав на увазі Ляшко, коли сказав "препарати прямої дії" - він або помилився, або не знав точної інформації. У світі такого препарату немає. Є препарат для профілактики - це вакцина, яка може діяти проти конкретного штаму", - сказав він.

Відео дня

За словами екс-міністра, у разі появи відповідних препаратів, їх можна буде використовувати через кілька років. Він також нагадав заяви про те, що в України буде власна вакцина від коронавірусу.

"До сьогодні української вакцини немає. Інноваційні препарати в цілому вимагають клінічних досліджень, а це мінімум п'ять років. Їх неможливо застосовувати ось так" з коліс" або emergency use, як вакцину", - підкреслив він.

Раніше Ляшко заявив, що в Україні найближчим часом оголосять про створення нових інноваційних препаратів від коронавірусної інфекції COVID-19, які тільки з'являються у світі.

Вас також можуть зацікавити інші новини: