
Вершкове масло - улюблений багатьма і популярний продукт. Але останнім часом його звинувачують у всіх гріхах.
Нутриціолог Світлана Нікітчук на своїй сторінці в Instagram розповіла про часті помилки стосовно масла.
- Вершкове масло - це жир і холестерин - міф
Цей продукт багатий вітаміном А, який відповідає за здоров'я волосся і шкіри. Жодне рослинне масло не містить цей вітамін, тим більше в таких кількостях.⠀
"Вершкове масло корисне для репродуктивних органів, очей, нервової та травної системи", - говорить експерт.
Читайте такожДієтолог назвала топ-10 головних помилок тих, хто худне
А що ж холестерин? Холестерин важливий також, як мінеральні речовини і вітаміни, говорить нутриціолог. Він входить до складу мембран клітин, завдяки йому клітини можуть ділитися. Холестерин бере участь в синтезі вітаміну D.
- Вершкове масло нижче 82,5% жирності - це несправжнє масло - міф
82,5, 73%, 72,5% - це відсоток вмісту високожирових вершків. Більш низький відсоток свідчить про наявність вологи, а не про вміст шкідливих домішок.
- Вершкове масло підходить для смаження - міф
Білки і цукр, які присутні в маслі, при нагріванні кристалізуються і горять, в результаті утворюються канцерогени. Це, мабуть, єдина шкода вершкового масла.
"У 2018 році в ході дослідження, в якому брали участь 130 тис. осіб, з'ясувалося, що щоденне вживання вершкового масла призводить до зниження ризику серцево-судинних захворювань. Але не забуваємо, що масло - калорійний продукт. Тому, все добре в міру. 5-7 грамів за раз достатньо для 1 бутерброда або каші", - говорить експерт.
Важливо знати, що набираємо вагу ми не від масла, а від його кількості.
Також нутриціолог поділилася кількома рецептами ароматного масла


Нагадаємо, як писав УНІАН, в Україні до кінця поточного року зростуть ціни на вершкове масло - подорожчання складе в середньому 15%.