В Україні прогнозують погіршення ситуації із захворюваністю / REUTERS

В Україні в серпні очікується новий сплеск захворюваності на коронавірус - схожий з тим, який зараз спостерігається в Росії.

Такий прогноз зробив керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін в ефірі каналу "Україна 24".

Він не погодився з недавніми висновками НАН, яка попереджає про загрозу "вибухового" зростання захворюваності коронавірусом.

Відео дня

"Насправді хвиля у нас не припиняється. В Україні досі триває перша хвиля COVID-19, тільки з різними піками. І на сьогоднішній день те, коли до нас прийде "Дельта"... точніше вже прийшло, тільки зараз будуть ще нарощуватися темпи. На жаль, охоплення вакцинопрофілактики у нас, особливо груп ризику, у нас мізерно малий. Тому в Україні буде дуже схожа ситуація з Росією, якщо навіть не гірше", - прогнозує він.

"Думаю, вже в серпні ми почнемо фіксувати досить велике зростання захворюваності "Дельта", і ми це побачимо, коли будуть переповнюватися інфекційні стаціонари. Все потрібно робити вчасно. Те, що в Україні провалена вакцинопрофілактика – це факт", - додав Александрін.

Вас також можуть зацікавити інші новини: