На Луганщині окупанти пошкодили всі заклади охорони здоров’я  / фото t.me/denisovaombudsman

Військові РФ цілеспрямовано руйнують медичну інфраструктуру України та під час обстрілів цілять по машинах екстреної медичної допомоги.

Про це заявила омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, від початку війни Росії проти України окупанти вже зруйнували 347 закладів охорони здоров’я, з яких 36 відновити вже неможливо.

Відео дня

У Луганській області всі медичні установи та лікарні пошкоджені або зазнали руйнувань. Відсутність закладів охорони здоров’я загрожує життю тисячі людей в окупованих містах.

"У ВООЗ констатували, що система охорони здоров’я на Сході України практично знищена, вони підтвердили 162 напади на медичні установи і персонал, в результаті яких загинули щонайменше 73 людини", – зазначила Денісова.

Також вона розповіла, що російські окупанти не надають дозвіл ВООЗ хоча б на два дні приїхати до Маріуполя та інших районів, у яких критична ситуація, аби оцінити потреби системи охорони здоровʼя та надання життєво необхідних медичних послуг хворим і пораненим.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що медична система України перейшла на військові рейки, щоб українці не страждали від відсутності медичних препаратів і підвищення цін.

Вас також можуть зацікавити новини: