Перепелині яйця користь і шкода / фото pixabay.com

Яйця перепілок набагато корисніші за курячі і містять набагато більше поживних речовин. Користь перепелиних яєць була відома вже древнім єгиптянам. А японці після Другої світової війни почали наукові дослідження цього продуктів і відкрили безліч їх корисних властивостей. Зараз в Японії перепелині яйця часто дають дітям в школу.

Пропонуємо вам перейняти цю традицію у японців і частіше є перепелині яйця, адже вони дивно корисні. Розбираємо докладніше, чим корисні яйця перепелів і в якому вигляді їх краще вживати.

Перепелині яйця: користь і шкода

Перепелині яйця багаті вітамін A, B1, B2, В12, магнієм, калієм, фосфором, залізом і іншими мікроелементами. Вони містять більше білка, ніж курячі яйця. Селен в складі перепелиних яєць корисний для щитовидної залози, вітамін В12 важливий для кровоносної системи, а холін покращує роботу нервової системи.

Відео дня

Перепелині яйця завдяки вітамінному складу значно покращують обмін речовин. Амінокислоти, такі як лізин, у складі крихітних яєць зміцнюють міцність кісток, запобігають розвитку остеопорозу та інших кісткових хвороб. Антиоксиданти, фосфор і вітамін A в складі яєць борються з депресією і знижують ризик розвитку деменції, уповільнюють процеси старіння.

Доведено, що вживання перепелиних яєць допомагає відновлює сили, регенерує пошкоджені клітини і наповнює організм енергією. Тому продукт рекомендується їсти людям, які довго хворіють або перенесли операцію. Для діабетиків перепелині яйця корисні як засіб регулювання цукру в крові.

Для дітей ці яйця також корисні, оскільки мають доведену користь для мозку і здатності навчатися. Багато батьків помічають, що вживання таких яєць полегшує самопочуття дитини з астмою. Також перепелині яйця допомагають дітям рости і перешкоджають розвитку рахіту.

Користь перепелиних яєць для жінок і чоловіків

Протеїн, фолієва кислота і корисні жири роблять перепелині яйця корисним продуктом для жінок, оскільки підтримують гормональний фон. Вагітним і годуючим лікарі радять щодня з'їдати по 2-3 варених яйця. Жінкам в менопаузі перепелині яйця рекомендується їсти для запобігання менопаузального синдрому.

Також жінкам сподобаються косметологічні властивості перепелиних яєць - з них можна робити зволожуючі маски для обличчя. Збийте три яйця зі столовою ложкою лимонного соку і нанесіть на шкіру на 15 хвилин.

У чоловіків перепелині яйця в сирому вигляді покращують потенцію. Корисні яйця для чоловіків, які працюють в несприятливих екологічних умовах, оскільки продукт виводить токсини.

Скільки сирих перепелиних яєць можна їсти в день

Жовток перепелиних яєць містить більше поживних речовин, ніж курячих. У трьох яйцях перепілки міститься більше корисних елементів, ніж в одному курячому.

Дітям рекомендується з'їдати не більше 2 сирих яйєць на день, а дорослим можна 4-6 яєць. Сирі перепелині яйця п'ють вранці натщесерце. Якщо випадково проковтнули шматочок шкаралупи - не переживайте, вона теж дуже корисна.

Сирі перепелині яйця не можна пити вагітним і дітям до 10 років. Також не варто пити сирі яйця, якщо не впевнені в їх якості і купуєте їх в "диких" місцях, оскільки в них може бути сальмонела.

Скільки варити перепелині яйця

Перепелині яйця майже не втрачають корисні властивості при варінні. Некруто яйця варять 2 хвилин після закипання води, а круто - 5 хвилин. Варять їх в підсоленій воді. Варені перепелині яйця красиво виглядають в салатах.

Вас також можуть зацікавити новини: