Фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУ МВС у Львівській області, в школі сталося харчове отруєння дітей, переважно учнів 1-4 класів. До медиків звернулося 8 школярів.

Відео дня

У харчоблоку навчального закладу працювала слідчо-оперативна група міліції спільно з працівниками санітарно-епідеміологічної служби.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте такожУ Львові розслідують масове отруєння школярів після обіду в шкільній їдальні

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня після обіду у столовій львівської школи №98 багатьом дітям стало зле, вони раніше прийшли додому зі скаргами на запаморочення, блювоту, діарею і загальну слабкість.

«Переважно отруїлися діти молодших класів, можна сказати, вся молодша школа. Ми зв’язувалися з батьками і збирали підписи, щоб звернутися в міське управління освіти, прокуратуру, санепідемстанцію. Багатьом дітям було погано вже 15 вересня, але на ранок наступного дня стало краще, і вони пішли до школи. Тому можна припустити, що постраждали кілька сотень. За нашою інформацією отруїлися не тільки діти, а й вчителі”, - зазначила представниця батьківського комітету Наталія Сукмановська.

У свою чергу, директор школи №98 Олег Пилявка повідомив журналістам, що 16 вересня на навчання не з’явилися 165 учнів. Втім, за його словами, це ще не означає, що усі вони стали жертвами харчового отруєння.

Загалом у школі №98 навчається близько тисячі учнів.