Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Миколу Поворозника.

Читайте такожУ Житомирській області знизилась захворюваність на грип та ГРВІ

За його даними, за два дні цього тижня, станом на 11 січня, за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я столиці звернулося 6 тис. 574 особи (за аналогічний період минулого тижня – 7 тис. 157 осіб).

Відео дня

«Спостерігається зниження захворюваності на 8,15%. Зниження відбувається за рахунок як дорослого, так і дитячого населення», - сказав Поворозник.

Зокрема, за зазначений період захворіло 3 тис. 796 дітей проти 3 тис. 892 за аналогічний період минулого тижня. Тобто, спостерігається зниження на 2,5%, зазначив він.

Так, серед дітей віком до 1-го року відмічається зниження захворюваності на 2,1%, від 1 до 4 років – на 5,6%, від 5 до 9 років – на 1,1%, від 10 до 14 років – на 2,8%, від 15 до 17 років – на 2,8%. «Окрім того, серед школярів спостерігається зменшення захворюваності на 3,9%, а серед дорослих – на 14,9%», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, за 2 дні до лікувальних установ столиці госпіталізовано 54 особи, в тому числі 33 дитини.

Читайте такожСиропи проти кашлю шкодять дітям у віці до 4 років - лікарі

При цьому Поворозник підкреслив, що «із відновленням навчального процесу після зимових канікул ми продовжуємо контроль за рівнем захворюваності серед столичних школярів».

За його словами, у разі відсутності більше 20% дітей керівники навчальних закладів мають право призупинити навчальний процес до покращення ситуації. «Наразі столичні школи працюють у штатному режимі», – зауважив Поворозник.