Як правильно доглядати за зубами / фото getty images

За статистикою ВООЗ, стоматологів бояться 30% всього населення світу. Сьогодні, 9 лютого, у Міжнародний День стоматолога, лікар-стоматолог Андрій Кльованець розвінчав п'ять найпоширеніших міфів про лікування зубів.

Так, в ефірі програми "Сніданок з 1+1", дантист в першу чергу закликав до стоматологічної культури.

"Кожна людина має ходити до стоматолога раз у пів року на гігієну. Саме професійну. Як би добре кожна людина не чистила зуби, все ж у кожного є свій біотип ясен, своє співвідношення зубів. Тільки стоматолог може підібрати, яка кількість щетинок має бути на вашій зубній щітці, під яким кутом її треба ставити до свого зуба під час чищення, як правильно тримати щітку. Дуже часто помилки під час чищення виникають тоді, коли людина докладає занадто багато зусиль: таким чином можна і емаль стерти, пошкодити ясна, а інфекція рознесеться по всьому організму", - наголосив стоматолог.

Топ-5 міфів пацієнтів стоматолога / скрін відео

Щоб правильно обрати свого стоматолога, Кльованець радить в першу чергу подивитися на його роботу, на відгуки його пацієнтів і його досвід.

Також, за словами лікаря, якщо ви відчуваєте різкий біль у зубі, не варто займатися самолікування, а відразу звертатися до стоматолога.

"Дуже ризиковано самому собі ставити діагноз і займатися самолікуванням. Краще хоча б по телефону проконсультуватися з лікарем, описати свій біль і зрозуміти, яким чином його уникнути. Якщо розболівся зуб посеред ночі - випийте знеболювальне, але зранку - відразу до лікаря", - закликає Кльованець.

Нагадаємо, раніше лікар-стоматолог розповів про вплив жуйки на організм. людини.

Вас також можуть зацікавити новини: