Зеленський закликав українців здавати кров для поранених військовослужбовців / скрін відео

Медичні заклади усіх рівнів та медичні працівники продовжують свою роботу 24/7. Регіональні центри екстреної медичної допомоги надають безперебійну, безвідмовну та цілодобову медичну допомогу. У медзакладах сформований запас медикаментів, медичних виробів та розхідних матеріалів. Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення. 

Про це в Telegram-каналі повідомив  голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Як він наголосив, серед суттєвих змін, які пов’язані із запровадженням воєнного стану, припинення планових госпіталізацій та операцій. 

Відео дня

"Напад Росії призвів до того, що на автозаправках з’явились черги. МОЗ звернулось до українців з проханням пропускати машини "швидкої". Простоючі у чергах, бригади екстреної медичної допомоги втрачають дорогоцінний час для порятунку життя людей", - наголосив Радуцький.

Президент Володимир Зеленський також закликав українців здавати донорську кров, яка може бути використана на потреби поранених. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

"Від ранку ми маємо поранених військових. Там, де в лікарнях потрібна кров, будь ласка, прошу, долучайтеся, ставайте донорами крові для наших захисників", - закликав президент.

Як повідомляв УНІАН, за даними Офісу президента, внаслідок повітряних ударів РФ загинуло більш як 40 українських військових і десятки поранені.

Адреси та контакти центрів крові

  •  сайт Donor.ua  - https://donor.ua/centers 
  • сайт ЦГЗ - https://cloud.phc.org.ua/index.php/s/92etrSaWjqRWB3H

При собі треба мати паспорт!