Ваша фігура може багато розповісти про ваші проблеми зі здоров'ям / Колаж УНІАН, фото The Sun, фото ua.depositphotos.com

Виявляється, ваш тип статури може розповісти про ваші майбутні перспективи здоров'я більше, ніж ви думаєте. Відповідно до статті The Sun, ваша фігура може дати цілий ряд підказок про ваше довголіття і ризик смертельних захворювань.

Тип фігури "яблуко" - коли талія ширша, ніж стегна

Відзначається, що жінки з цим типом статури в цілому піддаються найбільшому ризику проблем зі здоров'ям в порівнянні з жінками з іншими формами, тому що абдомінальне ожиріння може бути дуже небезпечним.

Так, дослідники з Оксфордського університету виявили, що широка талія і більш високе співвідношення талії до стегон і талії до зростання підвищують ризик серцевого нападу у жінок на 10-20 %.

Відео дня

Наявність більшої кількості жиру навколо талії також пов'язане з підвищеним ризиком раку та діабету.

"Груша" - форма фігури, при якій жир в основному розташовується навколо стегон і сідниць

Дослідження показують, що худі люди, які мають невелику зайву вагу на стегнах, мають менший ризик серцевого нападу, інсульту та діабету, оскільки сідниці та стегна є більш безпечними місцями для зберігання жиру на тілі.

Вчені кажуть, що стегна діють як губка, яка вбирає жир і не дає йому переміщатися по тілу до серця і печінки, де він може викликати хвороби.

Тип "пісочний годинник" - коли стегна і груди ширші від талії

Багато хто вважає, що це найбажаніша форма тіла. Деякі дослідження стверджують, що жінки з таким типом фігури менш схильні до депресії і більш плодовиті.

Однак форма тіла "пісочний годинник" означає, що коли ви набираєте вагу, вона не концентрується в одній області, як у людей з фігурою "яблуко" або "груша". Це означає, що збільшення ваги може бути важко виявити, якщо ви не перевіряєте ваги регулярно. І якщо у вас надмірна вага, у вас підвищений ризик розвитку хронічних захворювань, таких як хвороби серця.

Тип фігури "перевернутий трикутник" - широкі в плечі і вузькі стегна

Чоловіки та жінки з такою статурою мають більший ризик розвитку остеопорозу через меншу кількість кісткової маси.

Існують припущення про зв'язок між формою перевернутого трикутника і руйнуванням кісток.

Тип фігури "прямокутник"

Багато струнких знаменитостей мають такий тип фігури, але це не обов'язково означає, що всі люди з фігурою правителя худі. Прямокутником можна вважати будь-кого, у кого досить пряма або колоноподібна фігура, і якщо у вас надмірна вага, ви також піддаєтеся високому ризику серцево-судинних захворювань і діабету.

При цьому, на думку експертів Penn Medicine, людині з фігурою прямокутник може бути важче усвідомити, що у неї надмірна вага, оскільки вага розподіляється рівномірно, тому такі люди зазвичай не виглядають товстими.

Українці опинилися в топ-5 націй, незадоволених своїми фігурами

Так, найменшу впевненість у собі мали жителі Австралії, за ними йдуть Індія, Великобританія, Ірландія, Україна, Німеччина та США. А ось Мальта очолила список країн з найбільшою впевненістю у своїй фігурі.

Вас також можуть зацікавити новини: