Коли показник цього білка знижується, шкіра має вигляд старішої, вона втрачає пружність і форму / фото zeenews.india.com

Дослідникам вдалося виявити механізм того, як саме старіє шкіра. Вони виявили білок, який може стати ключовим елементом нових ліків для боротьби з віковими процесами.

Читайте такожВчені відповіли на питання, як виміряти старість без паспорта

Одразу два лікарські препарати, вже створені на основі цього білка і випробувані на мишах, можуть подарувати людству довгоочікуваний еліксир молодості в майбутньому, пише MedikForum.

Відео дня

Ці препарати збільшують показники певного білка, який зустрічається в молодих клітинах шкіри у великій кількості, але з віком починає скорочуватися.

Коли показник цього білка знижується, шкіра має вигляд більш старої, вона втрачає пружність і форму. Крім того, шкіра стоншується і стає більш крихкою. Доти, поки в глибині шкіри виробляється достатня кількість клітин з високим рівнем цього білка, вона має ліпший вигляд. На першому етапі здорові клітини шкіри перемагають в змаганні з більш слабкими, які повинні помирати. Але з часом ситуація змінюється, і перевага - за старими клітинами. Це також відбувається під впливом стресу та токсичних хімічних речовин, або сонячних променів.

Якщо ж люди будуть отримувати ліки на основі білка під назвою COL17A1, то вони можуть розраховувати на молодшу зовнішність. Препарати не тільки роблять шкіру молодшою, але й сприяють загоєнню ран і навіть запобігають раку шкіри, як вважають японські дослідники з Медико-стоматологічної школи Токіо.

Раніше експерти з Німеччини назвали звички, які змушують нас старіти завчасно.