Стрес безумовно прискорює процеси старіння / фото newsru.co.il

Експерти з Німеччини назвали звички, які змушують нас старіти завчасно.

Серед них - куріння, брак сну, відмова від фруктів та овочів, а також підвищений рівень стресу, пише MedikForum.

Куріння. Ця згубна звичка ще й зменшує тривалість життя на кілька років через підвищений ризик хвороб серця і легенів. Куріння активує ферменти, які розщеплюють еластичність шкіри, через що вона стає зморшкуватою і жовтою.

Відео дня

Читайте такожАнтивікові ліки пройшли перше випробування на людях

Брак сну. Всім нам потрібно від 7 до 8 годин сну щодня. Нестача сну призводить до збільшення ваги, прискореного старіння і багатьох інших проблем зі здоров'ям.

Відмова від фруктів і овочів. Вкрай важливо отримувати калорії від різних груп поживних речовин, у жодному разі не обмежуючи себе у вживанні фруктів і овочів. Чим менше цих продуктів у раціоні, тим більше зморшок на нашій шкірі.

Підвищений рівень стресу. Чим менше стресу в нашому житті, тим нижчий рівень когнітивних порушень. Опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences дослідження показало, що стрес безумовно прискорює процеси старіння.

Раніше вчені з Університетського коледжу Лондона та Університету Королеви Марії провели спільне дослідження і виявили негативний ефект, який чинить на жінок довгий робочий тиждень.