Визначено ознаку передчасної смерті / фото pixabay.com

Ризик передчасної смерті серед чоловіків зростає вдвічі, якщо частота серцевих скорочень у стані спокою становить понад 75 ударів на хвилину.

Читайте такожНазвано 11 ранніх симптомів раку

Такого висновку дійшли шведські медики, пише MedicalXpress. У дослідженні, яке проводилося серед 798 чоловіків, які народилися в 1943 році в Гетеборзі, кожен доброволець заповнював анкету. У ній він розповідав про спосіб життя, історію серцево-судинних захворювань у сім'ї та рівень стресу.

Відео дня

За результатами дослідження були сформовані чотири групи: люди з частотою серцевих скорочень менше 55 ударів на хвилину, 56-65 ударів на хвилину, 66-75 ударів за хвилину і понад 75 ударів на хвилину.

За 21 рік моніторингу померли 119 осіб, у 237 розвинулися серцево-судинні захворювання, а у 113 — ішемічна хвороба серця.

Виявилося, що ті, у кого цей показник дорівнював 75 ударів на хвилину, удвічі частіше помирали від серцево-судинних захворювань та інших причин.

Раніше вчені заявили, що лише одна прогулянка на тиждень може зменшувати ризик ранньої смерті від серцевого нападу, інсульту або раку.