Всього кілька простих правил допоможуть вам стати щасливішими / www.youtube.com

Американські вчені з Вашингтонського університету опублікували рекомендації про дотримання правил здорового способу життя.

За їхніми словами, існують сім способів, які можуть допомогти допоможуть поліпшити якість життя кожній людині, пише MedikForum.

1. Гуляти на свіжому повітрі. Дослідження показують, що 20-хвилинні прогулянки на свіжому повітрі - ефективний спосіб позбуватися стресу. Вчені застерігають: при стресі збільшується рівень кортизолу, який сприяє розвитку неврозів, депресії та безсоння, а також серцево-судинних захворювань.

Відео дня

2. Дотримуватися середземноморської дієти. За словами науковців, дотримання цього правила покращує роботу мозку, знижує ризик серцевих нападів, інсультів, раку і хвороби Альцгеймера.

3. Достатньо спати. Дорослі люди повинні спати з 7-9 годин на добу. На тлі нестачі сну збільшується вироблення кортизолу, через що стає вищим ризик запальних процесів в організмі.

Читайте такожВчені з'єднання ясували, що позитивні думки про інших людей істотно підвищують настрій

4. Виконувати фізичні вправи. Фізичне навантаження повинне складати мінімум 150 хвилин на тиждень, рекомендують дослідники. Завдяки фізичній діяльності поліпшується стан м'язів, стає міцніший імунітет, знижується артеріальний тиск, зменшується ймовірність діабету, стає вищою якість когнітивної діяльності.

5. Володіти техніками релаксації. Експерти стверджують, що методиками зняття стресу, які можна застосовувати щодня, корисно вміти володіти кожній людині. Серед таких методів - глибоке дихання, йога та інші.

6. Підтримувати хороші стосунки. Помічено, що у людей, яким властивий привітний доброзичливий характер і притаманні добрі стосунки з оточуючими, поліпшується здоров'я, знижується схильність до депресії та ранньої смертності.

7. Бути вдячним. Вчені зазначають, що подяка людини через різні обставини свого життя покращує її психологічне здоров'я. Якщо щодня застосовувати цю практику мінімум п'ять хвилин на день, почуття задоволеності життям незмінно підвищується, що сприятливо позначається на здоров'ї в цілому.