Стало відомо, до яких захворювань призводить відсутність сніданку / ImagesByClaire / flickr.com

Часта відмова від сніданку підвищує ризик смерті від серцево-судинних захворювань майже вдвічі, з'ясували американські вчені.

Систематичний пропуск першого прийому їжі виявився пов'язаний з розвитком ожиріння, діабету 2 типу, підвищенням рівня холестерину в крові та іншими небезпечними станами. Про це йдеться в статті в журналі Journal of the American College of Cardiology.

Читайте такожДієтолог пояснивши українцям, коли потрібно влаштовувати голодування

Відео дня

Як зазначають вчені, відмова від сніданку призводить до таких факторів ризику, як діабет, гіпертонія або порушення ліпідного обміну.

"Результати нашої роботи підтверджують, що відмова від сніданку безпосередньо пов'язана з цими факторами ризику", - підкреслюється в дослідженні.

Люди, які протягом тривалого часу свідомо пропускають сніданки, схильні до ризику смерті від серцево-судинних захворювань на 87% більше порівняно з тими, хто їсть щоранку.

Також вчені дійшли висновку, що пропуск сніданку також може стати причиною ожиріння, підвищеного рівня холестерину або високого кров'яного тиску, а також діабету II типу або метаболічного синдрому і серцевих захворювань.

Дослідники переконані, що відмова від сніданку необов'язково повинна призвести до таких наслідків.

Раніше американські вчені з Медичної школи Університету Уейк Форест заявили про те, що середземноморська дієта є способом "харчуватися дуже багато і при цьому не товстіти".