Дієтолог пояснила, як не погладшати після новорічного застілля / decoration.com

Якщо замінити традиційні новорічні страви на корисніші аналоги, можна не погладшати за час свят.

Про це дієтолог Олена Соломатіна розповіла "Вечірній Москві". За її словами, небезпека новорічного застілля для фігури в тому, що зазвичай на столі стоять жирні, солоні й солодкі багатокомпонентні страви, і людина намагається всі їх суштувати.

Читайте такожДієтолог розповіла про найгірші продукти на сніданок

Щоб знизити навантаження на організм, Соломатіна рекомендувала замінити деякі інгредієнти під час готування. Наприклад, в "Олів'є" краще покласти менше яєчного жовтка й більше білка, замість ковбаси — курячу грудку, картоплі замінити топінамбуром, майонез приготувати самостійно й нежирний.

Експерт розкритикувала висококалорійний холодець і запропонувала зробити замість нього нежирну заливну рибу. Також вона радить відмовитися від страв з жирними соусами й приготувати легкі овочеві та фруктові закуски й салати.

Дієтолог зазначила, що відмовлятися від солодкого у свято не обов'язково, але варто віддавати перевагу йогуртовим десертам, а не кремовим.

Раніше лікарі розповіли, що без шкоди для здоров'я можна з'їдати чотири мандарини щодня.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram