Низький рівень лімфоцитів у крові вказує на підвищений ризик смерті / depositphotos

Низький рівень лімфоцитів у крові вказує на підвищений ризик передчасної смерті.

Такого висновку дійшли вчені, результати їхнього дослідження опубліковані в журналі Canadian medical association journal.

Підвищений рівень лімфоцитів у крові фіксується, коли людина чимось заражена, й організм бореться з вірусом або інфекцією, тому саме збільшення кількості цих клітин традиційно - предмет для занепокоєння.

Відео дня

Читайте такожЕксперт розповіла, кому не можна їсти сир плавлений

Нещодавнє дослідження датських вчених показало, що варто уважно ставитися не тільки до високого, але й до низького рівня лімфоцитів - він може бути попередженням про підвищену вразливість організму до різних інфекцій та значне збільшення ризику смертності.

Результати показали, ризик смертності від усіх причин у пацієнтів з низьким рівнем лімфоцитів був на 60% вищим, ніж у людей з нормальним рівнем. В 1,5-2,8 разу у них був підвищений ризик смерті від раку, серцево-судинних, респіраторних захворювань, і різних інфекцій.

Зв'язок між лімфопенією і підвищеною смертністю пояснюється тим, що при цьому захворюванні знижується опірність організму при потенційно небезпечних для життя захворюваннях.

Раніше вчені визначили три головні показники аналізу крові, за якими можна оцінювати загальний стан здоров'я людини та її перспективи дожити до похилого віку.