REUTERS

Фонд засновника компанії Microsoft Білла Гейтса та його дружини Мелінди Bill & Melinda Gates Foundation вирішив виділити 10 мільйонів доларів на заходи, пов'язані з боротьбою з поширенням смертельного коронавірусу з Китаю.

Про це повідомляється на сайті фонду.

Відзначається, що половина цієї суми піде на боротьбу з вірусом безпосередньо в Китаї, де фонд вже працює "з цілою низкою китайських партнерів з державного та приватного секторів". Ще 5 мільйонів підуть на надання допомоги Африканським центрам з контролю і профілактики захворювань. Дані заходи будуть включати технічну підтримку для здійснення скринінгу і безпосереднього лікування.

Відео дня

Читайте такожУ США підтвердили п'ять випадків захворювання на коронавірус

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірус - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Вірус поширився в низці країн Азії, потрапив у Францію, США, Канаду та Австралію. За останніми даними, кількість жертв коронавіруса в Китаї збільшилася до 80 осіб, кількість хворих у країні офіційно перевищила 2700 осіб.