REUTERS

Круїзний лайнер Westerdam, який вирушив у плавання з Гонконгу 1 лютого, не може зайти у жоден запланований порт через страх тамтешніх адміністрацій, що на його борту є хворі на коронавірус.

Нині судну нададуть запаси їжі та води, заявив міністр охорони здоров’я Таїланду Анутін Чарнвеєракул.

На борту Westerdam перебуває 2 257 пасажирів і членів екіпажу. За два тижні свого плавання лайнер повинен був відвідати кілька портів Тайваню і Японії.

Відео дня

Читайте такожУ Росії виписали з лікарні студентку, яка заразилася коронавірусом

Кінцевим пунктом призначенням мав стати японський порт Йокогама, куди судно прибуло 15 лютого. Втім, Японія відмовилась приймати Westerdam, заявивши про це за кілька днів після початку круїзу. Так само вчинили Гуам і Маніла, пише Bloomberg.

Оператор Holland America Line відповів, що лайнер не на карантині, причин підозрювати коронавірус у когось на борту немає. Палива і продуктів судну вистачить до кінця рейсу.  

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на сьогоднішній ранок, за даними китайської влади, в КНР кількість жертв пневмонії, викликаної новим коронавірусом, становила 1017 осіб. Підтверджено 42 тис. 708 випадків захворювань, 3 тис. 998 осіб одужали.

Також сьогодні, 11 лютого, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що в Україні п'ятьох осіб перевіряють на інфікування коронавірусом, переважно це особи, які приїхали з Китаю.