REUTERS

У громадянки Росії, яка перебуває на японському круїзному лайнері Diamond Princess, виявлено коронавірус COVID-19.

Читайте такожУ Японії почали часткову евакуацію пасажирів з лайнера Diamond Princess - ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російське посольство в Японії.

Відео дня

Відзначається, що це перший відомий випадок зараження новим коронавірусом російської громадянки - як на лайнері, так і взагалі.

На борту лайнера, який вже майже 2 тижні перебуває на карантині в порту Йокогами, кожного дня зростає кількість виявлених випадків інфекції серед пасажирів і членів екіпажу. Зараз їх кількість досягла 454, за останню добу виявлено 99 нових випадків інфікування.

Росіянку з коронавірусною інфекцією, як повідомляється, буде доставлено до лікарні в Японії.

Як відомо, в Росії раніше було виявлено два випадки зараження коронавірусом, проте обидва хворі були громадянами Китаю, і обидва вони вже вилікувалися.

Напередодні з борту "Даймонд Прінсес" було евакуйовано більш як 400 громадян США. Їх на спеціальному літаку доставили на військову базу в Сполучених Штатах, де їх чекає ще один 14-денний карантин. Повідомляється, що у 14 евакуйованих американців зафіксовано зараження коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, на борту судна Diamond Princess, яке з 4 лютого стоїть на карантині в японському порту Йокогама у зв'язку з випадком зараження коронавірусом, перебувають 25 громадян України - всі члени екіпажу. Загалом на судні 3 тис. 700 осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 - пасажири.

Карантин триватиме до 19 лютого.

9 лютого стало відомо, що на круїзному судні виявлено інфікованого коронавірусом українця. За даними МЗС, він перебуватиме в японській лікарні щонайменше два тижні.

10 лютого стало відомо про ще одного інфікованого українця.