Згідно календаря стародавніх індіанців майя, кінець світу наступить в 2012 році. Учені з Національної академії наук США підготували доповідь,  в якій мовиться, що природні катаклізми, які очікуються, дійсно теоретично можуть стерти з лиця землі все живе...

В першу чергу, йдеться про зрушення геомагнітних полюсів. Деякі фахівці вважають, що інверсія Північного і Південного полюсів може відбутися саме в 2012-му. Подібна пертурбація, як припускають учені, викличе глобальні зміни клімату, наприклад, усесвітній потоп або льодовиковий період.

А учені з Австралії і Норвегії більше побоюються вулканічної активності. Зокрема, є передумови до того, що 2012-ий стане роком, коли на Землі почнеться одночасне виверження всіх вулканів. Як говорять дослідники, таке вже в історії нашої планети траплялося. Після подібного вулканічного пекла вижити вдасться хіба що деяким видам бактерій.

Відео дня

Ще один можливий сценарій кінця світу припускає жахливі спалахи або коронарні викиди на Сонці. В результаті сонячної війни відбудуться колосальні геомагнітні бурі, які відключать всю електрику на планеті, без якої сучасна цивілізація зупиниться.

scienceblog.ru