В землі Північний Рейн-Вестфалія більше не потрібно носити захисні маски на вулиці \ фото REUTERS

У низці федеральних земель Німеччини з 1 жовтня скасовані деякі обмеження, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Так, в землі Північний Рейн-Вестфалія більше не потрібно носити захисні маски на вулиці. Крім того збільшено максимально допустиме число глядачів на футбольних матчах, концертах та інших масових заходах.

Читайте такожМеркель заявила про "вибухові" темпи захворюваності на COVID-19 і підготовку карантинних заходів

Відео дня

У Баварії через майже півтора року відновлюють роботу нічні клуби і дискотеки, хоча залишаються в силі обов'язкове дотримання так званої соціальної дистанції і використання масок. Для відвідувачів, як і для працівників, що контактують з клієнтами, як і раніше діє так зване правило "3G", при якому слід пред'явити документальне свідоцтво або про одужання від COVID-19 (genesen), або про проходження повної вакцинації (geimpft), або про негативний ПЛР-тест (getestet). Експрес-тесту на антиген і тесту для самодіагностики недостатньо. Працівники галузей, які передбачають взаємодію з клієнтами, крім того, повинні як мінімум двічі на тиждень робити ПЛР-тест, передає "Німецька хвиля".

Відвідування клубів знову стало можливим і в землі Саар, де зняті майже всі обмеження для вакцинованих, людей, які перехворіли ковідом або здали негативний тест. При дотриманні правила "3G" там більше не потрібно носити захисні маски в приміщенні, хоча і рекомендується дотримуватися соціальну дистанцію.

Тим часом експерт Соціал-демократичної партії Німеччини в галузі охорони здоров'я Карл Лаутербах (Karl Lauterbach) попередив про можливу нову хвилю коронавірусу восени і взимку. "30 відсотків людей у віці до 60 років все ще не вакциновані. Ми недооцінюємо це величезне число. Це занадто високий показник, щоб запобігти зростанню числа випадків інфікування, - заявив Лаутербах в інтерв'ю газеті Kölner Stadt-Anzeiger. - Вірус продовжить поширюватися в холодну пору року, коли життя повертається в закриті приміщення".

Зростання захворюваності COVID-19 восени і взимку очікують і фахівці Інституту імені Роберта Коха (Robert-Koch - Institut-RKI), це випливає з щотижневого звіту RKI, опублікованого ввечері 30 вересня. Причинами названі "все ще велике число" нещеплених людей, а також збільшення контактів в приміщеннях.

Вас також можуть зацікавити новини