Жінки рідше помирають від COVID-19 \ УНІАН

Більше 50% госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 страждають від психічних розладів вже після виписки.

Читайте такожВ Італії анонсували старт продажів вакцини від коронавірусу: названо ціну препарату

Такого сумного висновку дійшли дослідники з Італії. В ході спостережень за 402 коронавірусними пацієнтами в лікарні San Raffaele в Мілані вчені встановили, що цей вірус набагато збільшує ймовірність розвитку психічних розладів. З ними зіткнулися понад половина всіх пацієнтів вже після виписки. Авторів дослідження особливо цікавило, як саме COVID-19 впливає на мозок людини. І через місяць після виписки у значної кількості людей відзначалися посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), тривожний стан, безсоння або депресія , передає medikforum .

Відео дня

У 201 чоловіків та 137 жінок був хоча б один з цих розладів. Після аналізу інформації вченим з Італії відразу стало ясно, що хвороба провокує запалення, які впливають на психічне здоров'я. Так, у 28% пацієнтів був ПТСР, у 31% депресія, у 42% тривожні розлади, у 40% безсоння, а у 20% - обсесивно-компульсивні симптоми.

Жінки рідше помирають від COVID-19, але дослідження показало, що вони частіше стикаються з викликаними цим вірусом тривожним розладом і депресіями. Причини того, що відбувається наукою поки не з'ясовані, але можливо, це пов'язано з різним функціонуванням імунних систем чоловіків і жінок.