Абрикоси здатні зменшити занепокоєння \ newsru.co.il

Щоб знизити ризик безсоння, фахівці радять вживати продукти, які добре допомагають уникнути неспокійних ночей, незважаючи на спекотну погоду – це абрикоси, вівсянка, банани, яйця та інші.

Читайте такожНауковці розробили новий спосіб лікування безсоння

Як повідомляє MedikForum, достатній нічний відпочинок дуже важливий, оскільки дозволяє виконувати повсякденні справи з потрібною енергією і концентрацією. Поганий сон робить людину дратівливою. Якщо він стає хронічним, це може призвести до серйозних наслідків, включаючи депресію, діабет 2 типу.

Відео дня

Але влітку, коли піднімається температура, безсоння може активізуватися. Щоб краще спати, медики дають пораду: використовувати їжу, багату зволожуючими, освіжаючими компонентами, а також поживними речовинами, що допомагають нервовій системі розслаблятися, поліпшують засинання.

Абрикоси. Високий вміст магнію (10 мг/ 100 г) і калію (320 мг/ 100 г) робить їх натуральними ліками, що зменшують неспокій, нервозність.

Черешня. Також дає багато магнію (10 мг/ 100 г), мінералу, який допомагає краще відпочивати, спати, активуючи механізми розслаблення м'язів. Його недостатність може бути причиною підвищеного занепокоєння, хвилювання, нервозності, що погіршують якість нічного сну.

Рис та крупи. Коричневий (бурий) рис теж відноситься до продуктів, які допомагають краще спати влітку. Він містить триптофан, попередник амінокислоти серотоніну, стимулюючого і регулюючого мелатонін, гормон сну. Серед круп, які експерти радять включити в їжу, – ячмінь і овес: вони містять вуглеводи, мелатонін і мінерали (кальцій, магній), ефективно регулюють рівень серотоніну, що знижують стрес, діючі як природне заспокійливе.

Овес. Є природним джерелом мелатоніну, багатий кальцієм і магнієм – мінералами, що сприяють розслабленню. Також повинен бути включений в їжу влітку: він допомагає краще спати, специфічно діючи на нервову систему, сприяє відновленню нормального її функціонування.

Мигдаль. Дуже насичений магнієм, допомагає м'язам розслабитися, покращує якість сну. Щоб відновити кількість магнію, який допомагає перемогти безсоння влітку, дослідники радять щодня з'їдати жменю мигдалю.

Банани. Вітамін В6, магній, калій, триптофан: завдяки цьому комплексу речовин банан допомагає тілу розслабитися, стимулює вироблення «гормону щастя» серотоніну, що сприяє розумовій рівновазі, покращує настрій, допомагає боротися з порушеннями сну.

Яйця. Містять білок, триптофан і дуже легко засвоюються, додатково підсилюючи відчуття ситості – тому рекомендуються як вечірня їжа. Жовток багатий вітаміном В, діаміном, антиоксидантом, що сприяє більш розслабленому сну.

Ківі. Вченими Медичного університету Тайбея було встановлено, що щоденне споживання ківі допомагає перемогти безсоння: покращує процес засинання, робить сон більш глибоким. У їхньому експерименті учасники з'їдали два ківі перед сном протягом 4 тижнів. За словами дослідників, плоди відрізняються вагомим вмістом антиоксидантів, що знижують рівень стресу, а також фолатів, дефіцит яких може викликати безсоння.