У Франції новий антирекорд хворих на коронавірус \ фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про додаткові обмеження у зв'язку з рекордною кількістю інфікованих COVID-19 за останню добу.

Читайте такожПандемія коронавірусу: Париж оголосили зоною найвищої небезпекиЯк повідомляє Le Figaro, в чому полягають додаткові обмеження, глава держави поки не розповів. Питання піднімалося на засіданні Ради оборони вчора, 7 жовтня. Результати наради будуть представлені сьогодні міністром охорони здоров'я Олів'є Вераном, передає 112.ua.

"У місцях, де вірус поширюється занадто швидко, зокрема, там, де він поширюється серед літніх людей, і де ми бачимо, що все більше і більше ліжок зайняті в надзвичайних ситуаціях, ми повинні рухатися в бік більшої кількості обмежень", - зазначив президент.

Відео дня

За останню добу в країні рекордна кількість інфікованих COVID-19 - 18 746 нових випадків. За цей же час у лікарнях померли 80 осіб, а загальна кількість летальних випадків досягла 32 445 осіб.

Коронавірус у Франції

За офіційними даними, в даний час 7 563 людини госпіталізовані, з них 138 пацієнтів надійшли за останні 24 години. У відомстві також вказують, що за останні 24 години в реанімацію потрапили 143 людини. Всього у Франції в реанімації перебувають 1 416 пацієнтів.

За даними сайту Worldometers Франція знаходиться на 11-му місці в світі і на третьому в Європі за кількістю хворих коронавірусом. Всього в країні інфіковано 653 тис. 509 людей.

У зв'язку з останніми обмеженнями Франція поділена на три зони в залежності від кількості хворих. У кожній зоні діють свої обмеження.

У зоні максимальної небезпеки бари, ресторани і культурні об'єкти працюють тільки в разі суворого дотримання ними санітарних норм. Поки це стосується тільки міста Марсель і острова Гваделупа. У зоні підвищеної небезпеки заборонені заходи за участю більше тисячі осіб і зборів за участю більш ніж десяти осіб, а бари і ресторани закриваються о 22:00. У 69 департаментах поки тільки одне обмеження - на збори не більше 30 осіб. Однак місцева влада наділена правом ухвалювати будь-які рішення.