У Франції посилюватимуть карантин / REUTERS

У Франції в кількох регіонах будуть посилювати карантин через різкий стрибок заражень коронавірусом.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

Префект регіону Нова Аквітанія закликав людей обмежити зустрічі з родичами та друзями до 10 осіб, а великі святкування, як весілля, переносити до кращих часів.

Відео дня

Також у закладах заборонили споживання алкоголю стоячи, біля барних стійок, та у громадських місцях. За недотримання правил, закладам погрожують закриттям. Заборонили й танцювальні вечірки й вмикання музики у громадських місцях.

Читайте такожNature: Коронавірус створює загадкові білки в тілі під час зараження

У Бордо діятиме пряма заборона на зібрання компаніями більш як 10 осіб у парках та на набережних, заборонили й студентські вечірки. Візити до родичів у будинках для літніх людей обмежили до 2 гостей на тиждень. 

Схожі обмеження будуть і департаменті Буш-дю-Рон, що на узбережжі Середземного моря. 

У будинках для літніх людей діятиме обмеження про не більше одного візиту на день та не більше 2 гостей одночасно. 

У 27 муніципалітетах, де кількість заражень найбільша, забороняють збиратися компаніями більш як 10 осіб у парках та скверах. 

Також заборонили танцювальні вечірки, споживання алкоголю стоячи біля бару або у громадських місцях після 20:00, а закладам дозволили працювати лише до опівночі. 

Компанії закликають максимально перевести людей на дистанційну роботу, або ж зробити графік, щоб запобігти скупченню людей у громадському транспорті в години пік.

Коронавірус у світі: новини по темі